Fransk biffgryta

(5 Portioner)

Ingredienser

1  kg  Rostbiff; färsk, i bit
200  g  Rimmat sidfläsk
4  Vitlöksklyfta; pressad
2  tsk  Franska örtkryddor
1  tsk  Örtsalt
Mer information om Svartpeppar    1/2  tsk  Svartpeppar
12  Scharlottenlök; eller små
-lökar
Mer information om Morot    2  Morot
15  Champinjoner; färska
Mer information om Smör    50  g  Smör
1  Köttbuljongtärning
Mer information om Vatten    4  dl  Vatten
3  dl  Rött vin
Persilja; finhackad

Beskrivning

Skär köttet i tjocka skivor och strimlor. Klipp bort svålen på
fläsket och skär det i strimlor. Fräs upp dem i panna och lägg över i
en vid gryta. Lägg ner köttet rått i grytan med vitlök och krydda.
Fräs upp löken i pannan och lägg över i grytan tillsammans med
strimlade morötter. Dela och fräs upp champinjonerna och lägg ovanpå.
Koka ur pannan med vattnet och lös upp buljongtärningen däri. Sila
ner skyn i grytan och häll på vinet. Låt koka upp och småputtra under
lock ca 40 minuter. Smaka av skyn, blanda om försiktigt och strö över
med persilja. Servera med potatis eller ris.



Kategorier: Grytor, Kött

Skicka receptet via mail:
Epost:  


Spara i mina recept Lägg till i mina recept   Skriv ut recept Skriv ut receptet


Tillbaka Receptet skrevs ut från www.matinfo.se. Smaklig måltid!

Dekorera matplatsen med ett väggord från balorina.se